آشپزخانه گيس گلاب |
Wednesday, October 30, 2002
Chicken and Rice Salad with Pine Nuts and Lemon مليت : خاورميانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 40 دقيقه دسته غذايي : سالاد (Salad) مواد لازم : 1 - ½ فنجان روغن زيتون به اضافه 2 قاشق سوپ خوري اضافهتر 2 - 2 فنجان برنج دانه بلند (Long Grain Rice) 3 - ¼ فنجان كشمش طلايي (Golden Raisins) به اضافه 2 قاشق سوپ خوري اضافهتر 4 - ¼ فنجان تخم درخت كاج (Pine Nut) 5 - ½1 فنجان نخود فرنگي كنسرو شده يا پخته (نخود سبز) - آبكشي شده 6 - 200 الي 500 گرم (حدود 4 تكه) گوشت سينه مرغ - بيپوست و بياستخوان 7 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري تازه - ريز شده 8 - ¼ فنجان آبليموي تازه (Lemon) به اضافه 1 قاشق سوپ خوري اضافهتر 9 - ½1 قاشق چاي خوري خلال پوست ليمو (Lemon) 10 - 6 عدد پيازچه به همراه ساقهي سبز آن - خرد شده 11 - نمك به ميزان دلخواه 12 - فلفل سياه به ميزان دلخواه تذكر : تهيه تخم درخت كاج در ايران مقدور نيست مگر اينكه تصميم بگيريد خودتان از درخت بالا بريد! البته شنیده شده که در فروشگاه های شمال شهر تهران قابل تهیه است. بجاي تخم درخت كاج ميتوانيد از خلال بادام يا گردو استفاده كنيد. درصورت نيافتن خلال پوست ليمو نيز ميتوانيد از خلال پوست نارنج يا پرتقال استفاده كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك تابه كوچك، تخم كاج را با حرارت ملايم به مدت 5 دقيقه تفت ميدهيم تا طلايي رنگ شوند. ◄ در ظرفي ديگر، آبليمو، 1 قاشق چاي خوري نمك، ¼ قاشق چاي خوري فلفل سياه را ريخته و با هم مخلوط ميكنيم. سپس روغن را آرام آرام اضافه كرده و مخلوط را با هم ميزنيم. ◄ در ديگي بزرگ، مخلوط آب و نمك را جوش ميآوريم. نخود فرنگي را در آب و نمك ريخته و اجازه ميدهيم 3 دقيقه بپزد. سپس نخودها را از آب خارج ميكنيم و در ديگ ديگري ميريزيم. ◄ برنج را در آب و نمك ريخته و ميگذاريم 15 دقيقه بپزد. سپس آبكشي ميكنيم و در همان ديگ نخود فرنگي ميريزيم و در آن را ميگذاريم تا گرم بماند. ◄ همزمان، در يك تابه بزرگ، با اندازهي 6 ميليمتر از عمق تابه را آب ريخته با حرارت ملايم جوش ميآوريم. ◄ به مرغها نمك و فلفل سياه زده و در تابه ميريزيم و در ظرف را براي 12مدت دقيقه ميگذاريم تا مرغ، مغز پخت شود. ◄ مرغ را از تابه خارج كرده و ميگذاريم سرد شود. سپس به قطعات ½ سانتيمتري تكه تكه ميكنيم. ◄ تخم كاج، برنج، مرغ، نخود فرنگي، كشمش، پيازچه، جعفري و خلال ليمو را در ظرفي ريخته و مخلوط آماده شده (روغن و آبليمو) را بر روي آن ريخته و سرو ميكنيم. تذكر : همانطور كه ذكر شده اين غذا نوعي سالاد است. اما شما ميتوانيد در روش طبخ آن تغييراتي داده و مانند يك غذاي اصلي سرو كنيد. در روش ديگر پخت، بايد مدت پخت برنج در آب را كاهش داده تا قابل دم گذاشتن باشد. سپس در مرحله آخر، همهي مواد را پس از مخلوط كردن با برنج، بجاي سرو كردن، دم بگذاريد و پس از دم آمدن سرو كنيد. (0) comments ..................................................................................................................................................... Wednesday, October 23, 2002 Whole-Wheat Spaghetti with Lamb, Tomato, and Cumin Sauce مليت : خاورميانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 40 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - ½1 فنجان گوجه فرنگي پوره شده 2 - 2 قاشق سوپ خوري روغن ذرت 3 - 350 گرم اسپاگتي (Spaghetti) 4 - 1 و 4/3 فاشق چاي خوري نمك 5 - ½ قاشق چاي خوري فلفل سياه 6 - 1 قاشق سوپ خوري زيره سبز - آسياب شده 7 - 500 گرم گوشت چرخ كرده بره (گوسفندي) 8 - 3/1 فنجان نعناع تاره - خرد شده 9 - 2 حبه سير - خرد شده 10 - 1 عدد پياز - خرد شده تذكر : در غذاهاي غربي، ندرتا از گوشت گوسفند استفاده ميشود. گوشت مورد استفاده آنها گوشت بره (گوسفندي كه كمتر از 1 سال عمر داشته باشد) است. اما شما ميتوانيد از همان گوشت گوسفند معمولي استفاده كنيد. پاستاهاي موجود بازار هم اغلب از نوع اسپاگتي است. طرز تهيه : ◄ در يك تابه بزرگ، روغن را با حرارت ملايم داغ ميكنيم. ◄ پياز را در تابه ريخته و به مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم تا نرم شود. ◄ سير و گوشت را به پياز اضافه ميكنيم و به مدت 3 دقيقه سرخ ميكنيم تا تغيير رنگ دهد (ديگر صورتي نباشد). ◄ گوجه فرنگي، زيره و نمك را به غذا اضافه كرده و در ظرف را ميگذاريم تا 5 دقيقه بپزد. ◄ همزمان، در ديگي بزرگ، محلول آب و نمك را جوش آورده و اسپاگتي را در آن ريخته و 15 دقيقه ميپزيم. ◄ اسپاگتي را آبكشي كرده و سس آماده شده را به همراه نعناع و فلفل سياه روي آن ريخته و سرو ميكنيم. تذكر : در مورد تفاوتهاي پخت پاستا، به سبك ايراني و سبك غربي قبلا توضيح داده شده است. اما براي يادآوري : براي روش ايراني، پاستا را به مدت 7 الي 10 دقيقه در آب و نمك جوشانده و سپس خوب با آب سرد آبكشي كرده ( به حدي كه تقريبا سرد شود) و سپس دم ميگذاريم. در روش غربي، پاستا را به مدت 12 الي 15 دقيقه (بستگي به نوع پاستا دارد) در آب و نمك ميپزيم. سپس با 2 الي 3 ليتر آب گرم (در حدي كه دست نسوزد) آبكشي كرده (بطوري كه سرد نشود) ، سپس سرو ميكنيم. البته می توانید آن را بدون اینکه شستشو دهید نیز سرو کنید. (0) comments ..................................................................................................................................................... Friday, October 18, 2002 Turkey and Sweet-Potato Soup مليت : آمريكايي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 45 دقيقه دسته غذايي : سوپ (Soup) مواد لازم : 1 - ½7 فنجان (½1 ليتر) آب مرغ (Chicken Broth) 2 - 2 قاشق چاي خوري نمك 3 - ¼ قاشق چاي خوري فلفل سياه 4 - ½1 قاشق چاي خوري گياه مریم گلی(Sage) خشك شده 5 - 500 گرم كتلت بوقلمون - بريده شده به قطعات 4 سانتي متر در 1.5 سانتي متر 6 - 125 گرم لوبيا سبز - بريده شده به تكههاي 4 سانتي متري 7 - 1 عدد پياز - نازك خرد شده 8 - 2 قاشق سوپ خوري كره 9 - 500 گرم سيب زميني شيرين (Sweet Potato) - پوست كنده شده و به تكههاي 1.5 سانتي متري تقسيم شده تذكر : كتلت بوقلمون در سوپر ماركتهاي خارج كشور قابل تهيه است. دوستان داخل كشور ميتوانند بجاي آن از گوشت سينهي بوقلمون و در صورت نيافتن آن، از گوشت سينهي مرغ استفاده كنند. بجاي مریم گلی نيز از آويشن يا رزماري استفاده كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك ديگ بزرگ، كره را با حرارت ملايم داغ ميكنيم. ◄ پياز و مریم گلی را در كره ريخته و به مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم تا پياز نرم شود. ◄ سيب زميني، آب مرغ و 1 قاشق چاي خوري از نمك را در ديگ ميريزيم و ميگذاريم تا جوش بيايد. سپس حرارت را كم ميكنيم و اجازه ميدهيم 10 دقيقه بجوشد و سيب زميني نرم شود. ◄ نيمي از سوپ را داخل همزن (بلندر) ريخته و ميزنيم تا مايهاي غليظ و يكدست بدست آيد. سپس اين مايه را به داخل سوپ برگردانده و باقي مانده نمك، فلفل و لوبيا سبز را نيز در داخل سوپ ميريزيم و 8 دقيقه ديگر ميجوشانيم تا لوبيا سبز بپزد. ◄ كتلت بوقلمون را اضافه كرده و اجازه ميدهيم 1.5 دقيقه ديگر نيز بپزد. ◄ غذا براي سرو آماده است. تذكر : درصورت استفاده از گوشت بوقلمون يا مرغ بجاي كتلت بوقلمون، گوشت را نيز به همراه لوبيا سبز در غذا ريخته و مدت طولانيتري بپزيد تا گوشت بپزد. (0) comments ..................................................................................................................................................... Wednesday, October 09, 2002 The Other Burger مليت : آمريكايي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 20 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 1 قاشق چاي خوري فلفل سياه 2 - 500 گرم گوشت چرخ كرده خوك 3 - ¼ قاشق چاي خوري نمك تذكر : بديهي است كه بجاي گوشت خوك، ميتوانيد از گوشت گوساله و يا گوسفند استفاده كنيد. طرز تهيه : ◄ كبابپز را روشن كرده و روي حرارت ملايم تنظيم ميكنيم. (اگر از ذغال استفاده ميكنيد، ذغالها را آتش زده و همه را يكجا جمع كرده و اجازه دهيد تا بسوزد و آماده شود) ◄ گوشت چرخ كرده را با نمك و فلفل مخلوط كرده و آن را به 4 برگر دايرهاي به قطر 2 سانتي متر تقسيم ميكنيم. ◄ حرارت كبابپز را كم ميكنيم (در مورد ذغال، ذغالهاي آمده شده را بكدست پهن كرده و اگر هنوز شعلهور است، صبر كنيد شعلهها خاموش شود) و سپس 5 دقيقه برگرها را كبابي ميكنيم. ◄ پس از خاموش كرده كبابپز اجازه ميدهيم تا برگرها 5 دقيقه ديگر نيز روي كبابپز بمانند و با حرارت باقيمانده از كبابپز يا ذغال، جا افتادهتر شوند. ◄ حالا ميتوانيد آنها را لاي نان گذاشته و سرو كنيد. نكاتي در مورد ديگر انواع Burger : در انواع ديگر برگرها، مواد اصلي ، همان مواد معرفي شده در بالا ميباشد كه بسته به ذائقهي مردم هر منطقه، موادي به آن اضافه ميشود. 4 - 2 قاشق چاي خوري سس سويا (Soy Sauce) 5 - 2 قاشق سوپ خوري شري غير شيرين (Sherry) 6 - 1 قاشق چاي خوري زنجبيل تذكر : بجاي شري ميتوانيد آب ميوه (مانند انگور و سيب) بريزيد. سس سويا هم تقريبا در هر سوپرماركتي قابل تهيه است. 4 - 3 قطره سس فلفل تند 5 - 1 عدد هويچ - رنده شده 6 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري - خرد شده 4 - ¼ قاشق چاي خوري زيره سبز - آسياب شده 5 - ¼ قاشق چاي خوري پونه 6 - ¼ قاشق چاي خوري فلفل قرمز چيلي (Red Chile Pepper) - خرد شده تذكر : بجاي فلفل چيلي از فلفل قرمز معمولي استفاده كنيد. 4 - 1 حبه سير - له يا رنده شده 5 - 1 قاشق چاي خوري تخم رازيانه - كوبيده يا آسياب شده 6 - 2 قاشق چاي خوري شراب قرمز (Red Wine) - از هر نوع كه تمايل داشتيد 7 - 2 قاشق چاي خوري روغن زيتون تذكر : آب اخته! جايگزين خوبي براي شراب قرمز است، اما اگر اخته هم در دسترس نبود، از سركه نيز ميتوانيد استفاده كنيد. (0) comments ..................................................................................................................................................... Wednesday, October 02, 2002 Spicy Chicken Chili مليت : مكزيكي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 45 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 2 عدد فلفل جالاپنو (Jalapeno Pepper) بيتخم و بيساقه - خرد شده 2 - 1 الي ½ فنجان گوجه فرنگي پوره شده به همراه آب آن 3 - 2 قاشق سوپ خوري روغن ذرت 4 - ½2 فنجان آب مرغ (Chicken Broth) 5 - 1 الي 3/2 فنجان (1 قوطي 450 گرمي) كنسرو لوبياي سياه (Black Bean) - بدون آب 6 - 1 الي 3/2 فنجان (1 قوطي 450 گرمي) كنسرو لوبياي چيتي (Pinto Bean) - بدون آب 7 - 1 قاشق چاي خوري نمك 8 - ½ قاشق چاي خوري فلفل سياه 9 - 4 قاشق چاي خوري پودر چيلي (Chili Powder) 10 - 2 قاشق چاي خوري پونه خشك شده 11 - 1 قاشق سوپ خوري زيره سبز - آسياب شده 12 - 500 گرم (4 تكه) گوشت ران مرغ - بيپوست و بياستخوان - بريده شده به برشهاي نازك 13 - 3/1 فنجان گشنيز 14 - 1 عدد پياز – خرد شده 15 - 2 حبه سير - ريز شده تذكر : هنگام تميز كردن فلفل جالاپنو، حتما دستكش يدست داشته باشيد و يا اينكه دستان خود را بعد از كار، چند بار بشوييد و تا مدتي به جاهاي حساس بدن مانند صورت نماليد. بجاي لوبياي سياه نيز ميتوانيد از لوبياي قرمز استفاده كنيد. در صورتي كه قصد نداريد از كنسرو استفاده كنيد، ميتوانيد لوبيا را در مفداري آب و به همراه نمك بپزيد (بخاطر داشته باشيد كه اين كار نياز به زمان زيادي دارد). توجه داشته باشيد براي بدست آوردن يك فنجان لوبياي پخته شده، 75 گرم لوبياي خشك كافي است. (در مورد لوبياي پينتو : هيچ مرجعي پيدا نكردم كه با قطعيت اين لوبيا را لوبياي چيتي معرفي كند! اما از حداقل نظر شكل و مشخصات شباهت زيادي با لوبياي چيتي دارد و بنابراين به راحتي ميتوان آنها را بجاي هم استفاده كرد) فرمول استفاده از قرص سوپ مرغ، بجاي آب مرغ را هم كه حتما تا حالا حفظ شديد. اگه فراموش كردهايد، به غذاهاي قبل مراجعه كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك تابه بزرگ و گود، روغن را با حرارت ملايم داغ ميكنيم. ◄ پياز و سير را در روغن ريخته و به مدت 3 دقيقه سرخ ميكنيم تا نرم شوند. ◄ حرارت را كاهش ميدهيم و مرغ را نيز اضافه ميكنيم و 2 دقيقا سرخ ميكنيم تا تغيير رنگ دهد. ◄ پودر چيلي، زيره، پونه، نمك، فلفل جالاپنو، گوجه فرنگي به همراه آب گوجه و آب مرغ را به غذا اضافه كرده و ميگذاريم جوش بيايد. پس از جوش آمدن در ظرف را گذاشته و حرارت را كم كرده و اجازه ميدهيم 15 دقيقه بجوشد. ◄ لوبياها و فلفل سياه را در غذا ميريزيم. 15 دقيقه ديگه اجازه ميدهيم بجوشد تا غذا غليظ شود. ◄ پس از آماده شدن غذا، گشنيز را بر روي آن ريخته و سرو ميكنيم. (0) comments .....................................................................................................................................................
|