آشپزخانه گيس گلاب |
Wednesday, October 30, 2002
Chicken and Rice Salad with Pine Nuts and Lemon مليت : خاورميانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 40 دقيقه دسته غذايي : سالاد (Salad) مواد لازم : 1 - ½ فنجان روغن زيتون به اضافه 2 قاشق سوپ خوري اضافهتر 2 - 2 فنجان برنج دانه بلند (Long Grain Rice) 3 - ¼ فنجان كشمش طلايي (Golden Raisins) به اضافه 2 قاشق سوپ خوري اضافهتر 4 - ¼ فنجان تخم درخت كاج (Pine Nut) 5 - ½1 فنجان نخود فرنگي كنسرو شده يا پخته (نخود سبز) - آبكشي شده 6 - 200 الي 500 گرم (حدود 4 تكه) گوشت سينه مرغ - بيپوست و بياستخوان 7 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري تازه - ريز شده 8 - ¼ فنجان آبليموي تازه (Lemon) به اضافه 1 قاشق سوپ خوري اضافهتر 9 - ½1 قاشق چاي خوري خلال پوست ليمو (Lemon) 10 - 6 عدد پيازچه به همراه ساقهي سبز آن - خرد شده 11 - نمك به ميزان دلخواه 12 - فلفل سياه به ميزان دلخواه تذكر : تهيه تخم درخت كاج در ايران مقدور نيست مگر اينكه تصميم بگيريد خودتان از درخت بالا بريد! البته شنیده شده که در فروشگاه های شمال شهر تهران قابل تهیه است. بجاي تخم درخت كاج ميتوانيد از خلال بادام يا گردو استفاده كنيد. درصورت نيافتن خلال پوست ليمو نيز ميتوانيد از خلال پوست نارنج يا پرتقال استفاده كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك تابه كوچك، تخم كاج را با حرارت ملايم به مدت 5 دقيقه تفت ميدهيم تا طلايي رنگ شوند. ◄ در ظرفي ديگر، آبليمو، 1 قاشق چاي خوري نمك، ¼ قاشق چاي خوري فلفل سياه را ريخته و با هم مخلوط ميكنيم. سپس روغن را آرام آرام اضافه كرده و مخلوط را با هم ميزنيم. ◄ در ديگي بزرگ، مخلوط آب و نمك را جوش ميآوريم. نخود فرنگي را در آب و نمك ريخته و اجازه ميدهيم 3 دقيقه بپزد. سپس نخودها را از آب خارج ميكنيم و در ديگ ديگري ميريزيم. ◄ برنج را در آب و نمك ريخته و ميگذاريم 15 دقيقه بپزد. سپس آبكشي ميكنيم و در همان ديگ نخود فرنگي ميريزيم و در آن را ميگذاريم تا گرم بماند. ◄ همزمان، در يك تابه بزرگ، با اندازهي 6 ميليمتر از عمق تابه را آب ريخته با حرارت ملايم جوش ميآوريم. ◄ به مرغها نمك و فلفل سياه زده و در تابه ميريزيم و در ظرف را براي 12مدت دقيقه ميگذاريم تا مرغ، مغز پخت شود. ◄ مرغ را از تابه خارج كرده و ميگذاريم سرد شود. سپس به قطعات ½ سانتيمتري تكه تكه ميكنيم. ◄ تخم كاج، برنج، مرغ، نخود فرنگي، كشمش، پيازچه، جعفري و خلال ليمو را در ظرفي ريخته و مخلوط آماده شده (روغن و آبليمو) را بر روي آن ريخته و سرو ميكنيم. تذكر : همانطور كه ذكر شده اين غذا نوعي سالاد است. اما شما ميتوانيد در روش طبخ آن تغييراتي داده و مانند يك غذاي اصلي سرو كنيد. در روش ديگر پخت، بايد مدت پخت برنج در آب را كاهش داده تا قابل دم گذاشتن باشد. سپس در مرحله آخر، همهي مواد را پس از مخلوط كردن با برنج، بجاي سرو كردن، دم بگذاريد و پس از دم آمدن سرو كنيد. .....................................................................................................................................................
|