آشپزخانه گيس گلاب |
Wednesday, September 25, 2002
مليت : مكزيكي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 85 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 1 الي 3/1 فنجان گوجه فرنگي پوره شده بدون آب (حدود 450 گرم) 2 - 2 قاشق سوپ خوري رب گوجه فرنگي 3 - ¼ قاشق چاي خوري سس تاباسكو (Tabasco Souce) 4 - ½ فنجان زيتون بدون هسته - هر كدام به چهار قسمت بريده شود 5 - 2 قاشق سوپ خوري روغن ذرت 6 - ½1 قاشق چاي خوري نمك 7 - ½ فنجان كشمش (Raisins) 8 - ¼ قاشق چاي خوري فلفل سياه 9 - ¼1 قاشق چاي خوري تخم گشنيز - آسياب شده 10 - 2 قاشق چاي خوري زيره سبز - آسياب شده 11 - 650 گرم گوشت چرخ كرده گاو 12 - 1 عدد پياز – خرد شده 13 - 2 حبه سير - ريز شده 14 - 1 عدد فلفل سبز دلمهاي - خرد شده 15 - 500 گرم سيب زميني مخصوص پخت (Baking Potato) - پوست كنده و به تكههاي 5/1 سانتي متري بريده شود 16 - ½ فنجان آبجو تذكر : بجاي سس تاباسكو كه البته در ايران هم پيدا ميشود ميتوانيد از سسهاي فلفل معمولي استفاده كنيد (سسهايي كه در گذشته در بازار ايران به عنوان «عقاب نشان» شناخته ميشدند كاملا مناسب هستند). براي زيتون، اگر زيتون شما شور است پيش از اسفتاده، آن را در آب سرد بريزيد و به مدت حداقل 2 ساعت بگذاريد بماند تا شوري آن گرفته شود (در اين فاصله حداقل چند بار آب آن را عوض كنيد تا نتيجه بهتري بگيريد)، ضمنا زيتونهايي كه بصورت شيشهاي و در سركه در بازار عرضه ميشوند اصلا براي اين غذا مناسب نيستند. درمورد آبجو نيز قطعا «ماء الشعير» گزينه مناسبي است. طرز تهيه : ◄ در يك تابه بزرگ و نچسب، گوشت چرخ كرده را ريخته و كمي تفت ميدهيم تا رنگ آن عوض شود (ديگر صورتي نباشد). فلفل دلمهاي، سير و پياز را در گوشت ميريزيم و به مدت 3 دقيقه سرخ ميكنيم تا پياز نرم شود. ◄ گوجه فرنگي، رب گوجه فرنگي، زيره سبز، تخم گشنيز، نمك، فلفل سياه، سس تاباسكو و آبجو را در غذا ميريزيم و ميگذاريم تا غذا بجوشد. سپس در ظرف را گذاشته و حرارت را كم ميكنيم تا به مدت 15 دقيقه بجوشد. ◄ در اين اثنا، در ظرفي ديگر روغن را ريخته و داغ كرده و سيب زمينيها را به مدت 8 الي 10 دقيقه در آن سرخ ميكنيم تا طلايي رنگ شوند. ◄ سيب زمينيها را به همراه كشمش و زيتون به غذا اضافه ميكنيم و در ظرف را ميگذاريم و اجازه ميدهيم 10 دقيقه ديگر نيز بجوشد و سيب زميني بپزد. ◄ غذا براي سرو آماده است! (0) comments ..................................................................................................................................................... Wednesday, September 18, 2002 مليت : مديترانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 50 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 2 قاشق سوپ خوري روغن ذرت 2 - 500 گرم عدس (حدود 3/1 الي 2 فنجان) 3 - ¼1 قاشق چاي خوري نمك 4 - 1 عدد برگ بو 5 - 1 قاشق چاي خوري آويشن خشك شده 6 - 500 گرم سوسيس دودي - بصورت قطري به اندازههاي 2 سانتي متري ببريد 7 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري تازه - خرد شده 8 - 3 عدد هويچ - ابتدا بصورت طولي به دو نيم كرده و سپس به قطعات 2 سانتيمتري ببريد 9 - 1 عدد پياز – خرد شده 10 - 3 حبه سير - ريز شده 11 - 5 فنجان آب (1 ليتر) تذكر : از سوسيسهاي دودي، فقط كوكتل دودي در ايران قابل تهيه است كه كاملا براي غذاي ما مناسب ميباشد. طرز تهيه : ◄ در يك ظرفي مناسب، روغن را با حرارت ملايم داغ ميكنيم. ◄ پياز، سير و هويچ را در تابه ريخته و براي مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم تا پياز نرم شود. ◄ عدس، نمك، برگ بو، آويشن و آب را داخل پياز ميريزيم و ميگذاريم بجوشد. پس از آن در ظرف را براي مدت 20 دقيقه ميگذاريم تا غذا بجوشد و عدس بپزد. سپس برگ بو را خارج ميكنيم. ◄ سوسيسها را به همراه جعفري در غذا ريخته و ميگذاريم غذا 10 دقيقه ديگر نيز بجوشد تا عدس خوب بپزد. ◄ غذا براي سرو حاضر است. (0) comments ..................................................................................................................................................... Wednesday, September 11, 2002 مليت : خاورميانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 30 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 1 فنجان گوجه فرنگي پوره شده و بيآب 2 - 2 قاشق سوپ خوري روغن ذرت 3 - ½1 قاشق چاي خوري نمك 4 - ½ قاشق چاي خوري دارچين 5 - 1 قاشق چاي خوري زيره سبز 6 - ½ قاشق چاي خوري پاپريكا (Paprika) 7 - ½ قاشق چاي خوري زردچوبه 8 - 600 گرم اسفناج - خرد شده 9 - ½ فنجان خامه پر چربي 10 - 1 قاشق سوپ خوري تخم گشنيز - آسياب شده 11 - 1 قاشق چاي خوري زنجبيل (در صورت تازه بودن، 1 قاشق سوپ خوري) 12 - 1 عدد پياز – خرد شده 13 - 3 حبه سير - خرد شده 14 - 2 عدد فلفل جالاپنو (Jalapeno) بيتخم و بيساقه - ريز شده 15 - ½1 فنجان آب 16 - 4 تكه سينه مرغ ، بيپوست و بياستخوان – بين 300 الي 500 گرم – هر كدام بريده شده به 3 قسمت تذكر : تنها يادآوري مهم اينكه هنگام تميز كردن فلفل جالاپنو، حتما دستكش يدست داشته باشيد و يا اينكه دستان خود را بعد از كار، چند بار بشوييد و تا مدتي به جاهاي حساس بدن مانند صورت نماليد. ضمنا دوستان براي تهيه فلفلها نيز زياد نگران نباشند. بجاي پاپريكا ميتوانيد از فلفل قرمز استفاده كنيد اما بخاطر داشته باشيد اندازه آن را حداقل بايد ¼ كنيد. جالاپنو و يا مشابه آن هم در ايران پيدا ميشود. طرز تهيه : ◄ در يك تابه بزرگ، روغن را با حرارت ملايم داغ ميكنيم. ◄ پياز را در تابه ريخته و براي مدت 3 دقيقه سرخ ميكنيم تا نرم شود. ◄ سير و زنجبيل را به پياز اضافه كرده و 2 دقيقه ديگر سرخ ميكنيم. ◄ زيره سبز، زردچوبه، تخم گشنيز، پاپريكا و 1 قاشق چاي خوري از نمك را در غذا ميريزيم و 1 دقيقه ديگر سرخ ميكنيم تا عطر ادويهها مشخص شود، سپس گوجه فرنگي و جالاپنو را نيز اضافه ميكنيم. ◄ دارچين، خامه و آب را نيز به غذا اضافه ميكنيم. ◄ اسفناجها را خوب آبگيري كرده و در غذا ميريزيم و اجازه ميدهيم غذا بجوشد. سپس حرارت را كاهش ميدهيم و در ظرف را ميگذاريم تا 5 دقيقهي ديگر بجوشد و بپزد. ◄ مرغها را به همره باقيمانده نمك به غذا اضافه ميكنيم و در ظرف را مجددا گذاشته و صبر ميكنيم 10 دقيقهي ديگر نيز بجوشد. ◄ غذا براي سرو آماده است. (0) comments .....................................................................................................................................................
|