آشپزخانه گيس گلاب |
Thursday, May 02, 2002
مليت : خاورميانه تعداد : 16 نفر مدت پخت : 75 دقيقه دسته غذايي : همراه غذا (Side Dish) مواد لازم : 1- 500 گرم نخود كنسرو شده (ا قوطي) 2- 1000 گرم گوجه فرنگي كنسرو شده (2 قوطي) 3- ½ قاشق چاي خوري فلفل سياه 4- ½ قاشق چاي خوري دارچين 5- 1000 گرم بادمجان 6- 2 قاشق چاي خوري سير ريز شده 7- 2 قاشق سوپ خوري روغن زيتون 8- 4 فنجان پياز حلقه شده 9- 1 قاشق چاي خوري نمك تذكر : كنسرو نخود در فروشگاهاي ايران نيز موجود است اما در صورت تمايل ميتوانيد مقداري نخود را در آب و نمك بپزيد و استفاده كنيد. كنسرو گوجه فرنگي در ايران متاسفانه وجود ندارد و شما ميتوانيد از گوجه فرنگي خام استفاده كنيد اما چون به همراه كنسرو گوجه فرنگي كمي آب وجود دارد كه آنهم بايد در غذا ريخته شود شما بايد حدود 1 فنجان آب هم به غذا اضافه كنيد (به ازاي هر كنسرو، ½ فنجان). پيش از شروع : نخودها را شسته و آبكشي كنيد. گوجهها را در اندازهها درشت ببريد. بادمجانها را شسته و با پوست به قطعات 5/3 سانتيمتري قطعه قطعه كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك تابه بزرگ و نچسب و گود، يك قاشق از روغن را ريخته و با حرارت ملايم داغ كنيد. ◄ بادمجانها را در تابه به مدت 10 الي 12 دقيق سرخ كنيد تا بادمجان به رنگ قهوهاي روشن در آيد. سپس بادمجانها را از تابه خارج كنيد. (تذكر : دوستاني كه تاكنون حداقل يكبار بادمجان سرخ كرده باشند مطلع هستند كه سرخ كردن بادمجان با يك قاشق روغن تقريبا محال است. بنابراين شما از مصرف روغن اضافه دريغ نكنيد.) ◄ در همان تابه، پياز را با باقي مانده روغن در تابه ريخته و به مدت 6 الي 8 دقيقه سرخ كنيد تا رنگ پياز قهوهاي روشن شود. ◄ سير، نمك، فلفل و دارچين را به پياز اضافه كنيد و اجازه دهيد 2 الي 3 دقيقه ديگر سرخ شود. ◄ بادمجان، نخود و گوجه فرنگي را به همراه آب آن در داخل غذا بريزيد و بگذاريد جوش بيايد. سپس در ظرف را بگذاريد و حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد تا غذا 30 دقيقه بجوشد و بادمجان بپزد و نرم شود. ◄ بعد از پختن بادمجان در ظرف را برداشته و اجازه دهيد غذا 15 دقيقهي ديگر نيز بجوشد و آب غذا كم شود. ◄ غذا آماده سرو است! .....................................................................................................................................................
|