آشپزخانه گيس گلاب |
Saturday, November 16, 2002
Chicken and Zucchini Couscous مليت : مديترانهاي تعداد : 4 نفر مدت پخت : 45 دقيقه دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish) مواد لازم : 1 - 1 فنجان كنسرو نخود - شسته و آبكشي شده 2 - 1 فنجان گوجه فرنگي پوره شده و بيآب 3 - 1 قاشق سوپ خوري روغن زيتون 4 - ½1 فنجان آب مرغ (Chicken Broth) 5 - 4 فنجان كوسكوس (Couscous) - پخته شده 6 - ½1 قاشق چاي خوري نمك 7 - ¼ قاشق چاي خوري فلفل قرمز 8 - ½ قاشق چاي خوري پونه خشك شده 9 - 4/3 قاشق چاي خوري زيره سبز - آسياب شده 10 - ½ قاشق چاي خوري پابريكا (Paprika) 11 - ¼ قاشق چاي خوري زردچوبه 12 - 1 قاشق سوپ خوري زنجبيل تازه و خرد شده (يا 1 قاشق چاي خوري زنجبيل آسياب شده) 13 - 4 حبه سير - خرد شده 14 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري تازه - خرد شده 15 - 1 قاشق سوپ خوري آبليموي تازه (Lemon) 16 - 1 عدد كدوي خورشتي - بريده شده به حلقههايي به قطر 6 ميليمتر 17 - 1 عدد پياز - خرد شده 18 - 1 عدد مرغ (1500 گرم الي 1750 گرم) - تكه شده به 8 قسمت تذكر : براي پيدا كردن كوس كوس تلاش نكنيد! در ايران پيدا نميشود. به راحتي و با خيال راحت آن را با برنج يا پاستا جايگزين كنيد. در فرهنگ غذايي غربي، كوس كوس و يا حتي پاستا، همان نقش برنج را در فرهنگ غذايي ما دارد. بجاي پاپريكا هم از فلفل قرمز معمولي استفاده كنيد (فرمول جايگزيني را قبلا نوشتهام). بجاي كنسرو نخود - گرچه در فروشگاههاي ايران نيز موجود است - از نخود پخته استفاده كنيد. شكل جايگزيني آن را نيز قبلا نوشته بودم. به غذاهاي قبل مراجعه كنيد. طرز تهيه : ◄ در يك ديگ بزرگ، روغن را با حرارت متوسط داغ ميكنيم. ¼ قاشق چاي خوري از نمك را به مرغ ميزنيم و آن را به مدت 8 دقيقه سرخ ميكنيم تا طلايي شود. سپس مرغ را از ديگ خارج ميكنيم. ◄ حرارت را كاهش داده و پياز را در تابه ريخته و به مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم تا نرم شود. ◄ سير، پاپريكا، زنجبيل، زيره سبز، پونه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پياز اضافه كرده و 30 ثانيه سرخ ميكنيم. ◄ آب مرغ، گوجه فرنگي و باقي مانده نمك را نيز به غذا اضافه ميكنيم. ◄ رانهاي مرغ را در غذا ميريزيم و اجازه ميدهيم 10 دقيقه بجوشد. ◄ سپس سينهي مرغ، نخود و كدو خورشتي را به غذا اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم تا جوش بيايد. سپس در ظرف را گذاشته و صبر ميكنيم تا غذا 12 دقيقه ديگر نيز بجوشد و كدو و مرغ خوب بپزد. ◄ پس پايان پخت، جعفري و آبليمو را نيز به غذا اضافه كرده و آن را بر روي كوس كوس آماده ريخته و سرو ميكنيم. تذكر : فراموش نكنيد كه برنج و يا كوسكوس را نيز همزمان، آماده كرده و با همراه غذاي آماده شده سرو كنيد. (0) comments .....................................................................................................................................................
|