آشپزخانه گيس گلاب
.هر گونه استفاده تجاري از مطالب اين وبلاگ بدون اجازه ممنوع است. استفاده از مطالب اين وبلاگ در تمامي سايتها با ذكر ماخذ بلامانع است



Saturday, November 16, 2002


Chicken and Zucchini Couscous

مليت : مديترانه‌اي
تعداد : 4 نفر
مدت پخت : 45 دقيقه
دسته غذايي : غذاي اصلي (Main Dish)


مواد لازم :
1 - 1 فنجان كنسرو نخود - شسته و آبكشي شده
2 - 1 فنجان گوجه فرنگي پوره شده و بي‌آب
3 - 1 قاشق سوپ خوري روغن زيتون
4 - ½1 فنجان آب مرغ (Chicken Broth)
5 - 4 فنجان كوس‌كوس (Couscous) - پخته شده
6 - ½1 قاشق چاي خوري نمك
7 - ¼ قاشق چاي خوري فلفل قرمز
8 - ½ قاشق چاي خوري پونه خشك شده
9 - 4/3 قاشق چاي خوري زيره سبز - آسياب شده
10 - ½ قاشق چاي خوري پابريكا (Paprika)
11 - ¼ قاشق چاي خوري زردچوبه
12 - 1 قاشق سوپ خوري زنجبيل تازه و خرد شده (يا 1 قاشق چاي خوري زنجبيل آسياب شده)
13 - 4 حبه سير - خرد شده
14 - 3 قاشق سوپ خوري جعفري تازه - خرد شده
15 - 1 قاشق سوپ خوري آبليموي تازه (Lemon)
16 - 1 عدد كدوي خورشتي - بريده شده به حلقه‌هايي به قطر 6 ميليمتر
17 - 1 عدد پياز - خرد شده
18 - 1 عدد مرغ (1500 گرم الي 1750 گرم) - تكه شده به 8 قسمت

تذكر : براي پيدا كردن كوس كوس تلاش نكنيد! در ايران پيدا نمي‌شود. به راحتي و با خيال راحت آن را با برنج يا پاستا جايگزين كنيد. در فرهنگ غذايي غربي، كوس كوس و يا حتي پاستا، همان نقش برنج را در فرهنگ غذايي ما دارد. بجاي پاپريكا هم از فلفل قرمز معمولي استفاده كنيد (فرمول جايگزيني را قبلا نوشته‌ام). بجاي كنسرو نخود - گرچه در فروشگاه‌هاي ايران نيز موجود است - از نخود پخته استفاده كنيد. شكل جايگزيني آن را نيز قبلا نوشته بودم. به غذاهاي قبل مراجعه كنيد.

طرز تهيه :
◄ در يك ديگ بزرگ، روغن را با حرارت متوسط داغ مي‌كنيم. ¼ قاشق چاي خوري از نمك را به مرغ مي‌زنيم و آن را به مدت 8 دقيقه سرخ مي‌كنيم تا طلايي شود. سپس مرغ را از ديگ خارج مي‌كنيم.
◄ حرارت را كاهش داده و پياز را در تابه ريخته و به مدت 5 دقيقه سرخ مي‌كنيم تا نرم شود.
◄ سير، پاپريكا، زنجبيل، زيره سبز، پونه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پياز اضافه كرده و 30 ثانيه سرخ مي‌كنيم.
◄ آب مرغ، گوجه فرنگي و باقي مانده نمك را نيز به غذا اضافه مي‌كنيم.
◄ ران‌هاي مرغ را در غذا مي‌ريزيم و اجازه مي‌دهيم 10 دقيقه بجوشد.
◄ سپس سينه‌ي مرغ، نخود و كدو خورشتي را به غذا اضافه مي‌كنيم و اجازه مي‌دهيم تا جوش بيايد. سپس در ظرف را گذاشته و صبر مي‌كنيم تا غذا 12 دقيقه ديگر نيز بجوشد و كدو و مرغ خوب بپزد.
◄ پس پايان پخت، جعفري و آبليمو را نيز به غذا اضافه كرده و آن را بر روي كوس كوس آماده ريخته و سرو مي‌كنيم.

تذكر : فراموش نكنيد كه برنج و يا كوس‌كوس را نيز همزمان، آماده كرده و با همراه غذاي آماده شده سرو كنيد.




.....................................................................................................................................................

Home